Biografie

Als ouderenpsychiater vertelt Martin het liefst uit de losse pols over zijn specialisme dementie. Door de jarenlange ervaring met patiënten, is zijn college verhalend van opzet. 

Na zijn studie geneeskunde en psychiatrie promoveerde Martin aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift 'The Neuropsychiatry of Dementia. Psychometrics, clinical implications and outcome'. Zijn speciale aandacht gaat uit naar de relatie tussen psychiatrische ziektebeelden en (vroege) dementie. 

Martin heeft een eigen praktijk, is werkzaam als psychiater in verschillende verpleeghuizen én doceert psychopathologie bij ouderen aan verschillende professionals.

Dat hij iedere persoon ziet als individu met een unieke hulpvraag en aanpak blijkt uit zijn woorden: de ene vergeetachtigheid is de andere niet

Links

Colleges door Martin Kat

College: Dementie

Dementie

Dementie is meer dan alleen geheugenverlies. Kijk en luister naar een expert in het vak die je meeneemt in het verhaal over Alzheimer en andere vormen van dementie én uitleg geeft over ziektegerichte en zorggerichte aanpak.

Meer informatie