Spreker: Martin Appelo

Martin Appelo

GZ-psycholoog

Dr. Martin Appelo (1962) is gz-psycholoog en gedragstherapeut. Sinds 2009 werkt hij bij het Behouden Huys, waar hij kankerpatiënten helpt om psychisch veerkrachtiger te worden. Daarnaast is hij in dienst van de RUG, behandelt hij patiënten in zijn eigen praktijk en is hij schrijver van een aantal bestsellers, waaronder 'Een spiegel voor narcisten'.

Bekijk profiel
Spreker: Bram Sizoo

Bram Sizoo

Psychiater

Dr. Bram Sizoo (1961) studeerde rechten en geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Sinds 2008 werkt hij als psychiater. Zijn specialisatie is autisme. Bij GGZ instelling Dimence is hij hoofd van het Centrum Ontwikkelingsstoornissen waar de gespecialiseerde autismekliniek Lorna Wing deel van uitmaakt.

Bekijk profiel
Spreker: Hugo Alberts

Hugo Alberts

Psycholoog

Dr. Hugo Alberts (1980) is docent psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van de master psychologie in 2002, promoveerde hij in 2007 op het thema zelfcontrole. Zijn focus ligt op de positieve psychologie waarbij hij naast kennis graag de ervaring centraal stelt.

Bekijk profiel
Spreker: Erwin van Meekeren

Erwin van Meekeren

Psychiater

Drs. Erwin van Meekeren (1955) is psychiater met een bijzondere aandacht voor de behandeling van borderline. Zijn kennis en ervaring deelt hij in diverse boeken en artikelen. Hij is actief binnen het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen en geeft lezingen op podia van nationale en internationale congressen.

Bekijk profiel
Spreker: Sascha Peter Ripken

Sascha Peter Ripken

GZ-Psycholoog

Drs. Sascha Peter Ripken (1972) studeerde kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna doorliep hij de postdoctorale studie tot GZ-psycholoog. Hij is werkzaam binnen de forensische jeugdpsychiatrie waar hij het gesprek aangaat met jongeren met forse gedragsproblemen en hun ouders.

Bekijk profiel
Spreker: Elke Smeets

Elke Smeets

Psycholoog

Dr. Elke Smeets (1983) is docente psychologie aan de Universiteit van Maastricht. In 2009 promoveerde zij op het thema eetstoornissen. Daarna voerde ze een post-doc onderzoek uit naar positieve psychologie bij chronische pijn. Tijdens studies in Engeland en Amerika leerde zij de immense kracht van zelfcompassie kennen.

Bekijk profiel
Spreker: Jan Baars

Jan Baars

Systeemtherapeut

Drs. Jan Baars (1956) is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is hoofdbehandelaar bij GGZ Centraal. Systeemtherapie is zijn specialisme, waarbij gezinnen en relaties centraal staan. De meest complexe familieproblematiek komt terecht op het bord van deze behandelaar, opleider en supervisor.

Bekijk profiel
Spreker: Martin Kat

Martin Kat

Psychiater

Dr. Martin Kat (1951) is vrijgevestigd psychiater-psychotherapeut in Amsterdam en werkt als ouderenpsychiater in het Medisch Centrum Alkmaar. Daarnaast is hij consulent ouderenpsychiatrie in verpleeghuizen. Zijn ruime praktijkervaring inzetten om anderen te laten groeien, is zijn doel.

Bekijk profiel
Spreker: Irene Slaats

Irene Slaats

Psychosociaal therapeut

Irene Slaats (1964) studeerde stressmanagement en heeft zich vervolgens gespecialiseerd in Neuro Linguïstisch Programmeren aan de NLP University in Santa Cruz. Sinds 2004 leidt ze het opleidingsinstituut Psychodidact en is daarnaast auteur van het boek Professioneel hulpverlenen: de gespreksmethodiek.

Bekijk profiel